Vloerverwarming, geen probleem!

Je Hollandsche Vloer combineren met vloerverwarming? Geen probleem! Alle Hollandsche Vloeren® zijn opgebouwd uit een stabiele basis van watervast verlijmd berken multiplex en een toplaag van echt Europees eiken. Hierdoor kunnen ze zonder zorgen geïnstalleerd worden op vloerverwarming. Laat je voor de juiste ondervloer en installatiemethode adviseren door een van onze Hollandsche Vloeren dealers, zij weten als geen ander hoe je met onze houten vloeren optimaal kunt genieten van warmte en comfort aan je voeten!

Parket op vloerverwarming? Het kan echt!

Maar hoe zit dat dan? We leggen het graag uit. Hollandsche Vloeren® is opgebouwd als duoplank, met een toplaag van circa 2,5 tot 3,6 mm dik Europees eiken op een stabiele drager van watervast verlijmd berkenmultiplex. Wanneer de relatieve luchtvochtigheid zich tussen 45-65% RLV bevindt, werken Hollandsche Vloeren® dankzij deze tweelaags opbouw nagenoeg niet en kunnen ze probleemloos worden geïnstalleerd op vloerverwarming en -koeling. Voor het beste rendement en blijvende kwaliteit worden de vloeren volledig verlijmd. Een zwevende toepassing kan in veel gevallen ook, maar is afhankelijk van het vloerverwarmingssysteem en de toegepaste tussenvloer.

Warmtedoorlaatweerstand

Bij de combinatie van een houten vloer met vloerverwarming is de warmtedoorlaatweerstand van de vloer een bepalende factor. Deze wordt aangeduid door middel van de R-waarde. Hoe lager de R-waarde, hoe beter de vloer warmte doorlaat. De R-waarde voor alle Hollandsche Vloeren is 0,08 m2 K/W. Dat is netjes binnen de geldende norm van 0,10 m2 K/W die vloerverwarmingsleveranciers bij lage warmte vloerverwarmingssystemen als eis stellen.

Meer weten?

Wil je meer weten over Hollandsche Vloeren® in combinatie met vloerverwarming? Een Hollandsche Vloeren dealer vertelt er graag meer over. Je vindt er altijd een in je buurt met onze storefinder!

Scroll to top