Stoer en robuust-Waterleidingduinen

VLOERENTREND: STOER EN ROBUUST 

Een van de trends die we momenteel veel tegenkomen in houten vloeren, zijn vloeren met een stoere en robuuste look. Een trend die goed past bij de huidige industriële trend in het interieur, waarbij veel materialen met een grove onbewerkte uitstraling worden gebruikt en stoere constructiedetails gezien mogen worden. Maar ook in een landelijk interieur misstaat een stoere en robuuste vloer als aanvulling op een natuurlijke woonstijl zeker niet!
 

Speciale oppervlaktebehandelingen

Om een houten vloer een robuuste look te geven, worden tegenwoordig speciale oppervlaktebehandelingen toegepast. Zo zien we veel geschaafde en gerookte vloeren voor een verouderd en verweerd effect. Noesten, scheuren en krasjes worden niet weggewerkt maar juist benadrukt, waardoor de vloer een natuurlijk en doorleefd karakter krijgt. Het hout mag er uitzien als echt hout zoals we het in de natuur tegenkomen.

Inspiratie

Wil jij ook een houten vloer met een authentieke en robuuste uitstraling? Wij hebben alvast een aantal voorbeelden voor je op een rijtje gezet!

Waterleidingduinen-decor
Oppervlaktebehandeling: geschaafd, verouderd, dubbel gerookt
 
Waterleidingduinen-interieur
Vloer Waterleidingduinen in een ingericht interieur
 
Meijendel Duinen-decor
Visgraatvloer Meijendel Duinen
Oppervlaktebehandeling: geschuurd, verouderd, dubbel gerookt
 
Meijendel Duinen-interieur
Visgraatvloer Meijendel Duinen in een ingericht interieur
 
Kennemerduinen-decor
Oppervlaktebehandeling: geschaafd, gerookt
 
 Terschelling-decor
Oppervlaktebehandeling: kerngerookt, geschuurd, hardwax