Vloeren kiezen Heerenveen stoel

VLOEREN KIEZEN... 

Blogger en stylist Sanne Pol van @enstijl woont samen met Mari en hun zoontje Bo in Haarlem. Voor hun nieuwe huis waren ze op zoek naar een nieuwe vloer en kwamen ze bij Hollandsche Vloeren uit. In deze blogpost neemt Sanne ons mee in haar zoektocht naar een nieuwe vloer en het maken van een keuze, wat nog best lastig bleek te zijn!
 
“Ik wilde graag een witte vloer in de woonkamer van ons nieuwe huis… Maar daar was eigenlijk ongeveer verder niemand het mee eens. Vooral de man niet. En hij mag natuurlijk nog wel iets zeggen over ons interieur. Soms... Als ik het er ook een beetje mee eens ben. In ons vorige huis hebben we weleens een witte vloer gehad. De linoleum ondervloer daar had ik wit geverfd en ik moet toegeven: dat was niet alles. Je ziet er alles op en elk krasje of elke vlek lijkt wel uitvergroot op een witte, gladde vloer. Wit vinyl zit er dus toch niet in...
 
Op zoek naar een houten vloer! Daar zie je weinig op. Ideaal, want ik ben niet zo'n dweiler. Dus dat lijkt ons voor nu het beste voor het nieuwe huis! Ik zag laatst Hollandsche Vloeren al voorbij komen in het tv-programma van vtwonen. Hollandsche Vloeren heeft een collectie bestaande uit verschillende, echt houten vloeren met elk een naam van een stad in Nederland, de duinen of een eiland of dorp. Op de site had ik de Heerenveen vloer al gespot. Maar het is natuurlijk wel handig om de vloer ook in het echt te zien. Dat is toch nog even wat duidelijker dan een staaltje.
 
Dus gingen wij afgelopen weekend richting Utrecht. We zouden toch naar ons vakantiehuisje gaan en dit lag mooi op de route. Een grote showroom vol met vloeren. Dan wordt het kiezen dus juist helaas niet makkelijker, maar juist moeilijker. Opeens zag ik ook de visgraatvloer Utrecht wel zitten! Maar toch hebben we uiteindelijk gekozen voor de Heerenveen: een hele lichte, houten vloer. Mooi! De visgraatvloer zou voor mijn gevoel toch beter in een soort herenhuis passen, deze is wat te klassiek voor ons. De Heerenveen vloer is tijdloos en makkelijk in onderhoud.
 
 
Vloeren kiezen
 
Vloer Heerenveen met stoel
Het wordt vloer Heerenveen!
 
Vloer Alkmaar en Heerenveen
De Alkmaar vloer was zeker ook nog een optie, maar die vond ik toch wat te donker....
 
visgraatvloer Utrecht
Visgraatvloer Utrecht vind ik prachtig ook!
 
vloeren testen
Onze druktemaker was ook mee om de vloeren te “testen”...
 

De vloer wordt over een paar dagen al geleverd en dan zullen we hem eerst 48 uur moeten laten acclimatiseren in ons nieuwe huis. Daarna kunnen we ermee aan de slag! Dus ik denk dat het zondag vloerenlegdag wordt! Hoop dat we het zelf kunnen?

Ik houd jullie op de hoogte van de ontwikkelingen op vloer- en klusgebied!”

Liefs, Sanne

 

Sanne houdt een eigen blog bij op enstijl.blogspot.nl en op Instagram (@enstijl) trakteert ze haar volgers dagelijks op een nieuwe dosis interieurinspiratie.