grenen vloer met stoelpoten-seline steba

MIJN VERSTOORDE VLOER-RELATIE

 
Interieurblogger en freelance schrijver Seline Steba ergert zich al tijden aan haar grenen vloer. Omdat een nieuwe houten vloer niet een-twee-drie aangeschaft is, was ze al een poos op zoek naar de ideale vervanger. Die vond ze uiteindelijk, in vloer Alkmaar van Hollandsche Vloeren. Na een bezoek aan de showroom wist ze meteen: dit wordt mijn nieuwe vloer!
 
Seline: “Ik heb een nogal gecompliceerde relatie met mijn huidige houten vloer (onderaan deze blogpost lees je waarom). 'Project vloer' is iets wat hier al heel lang, heel hoog op de wensenlijst staat, alleen vond ik 'm steeds niet: dé ideale. Nu wel dus en ik mag 'm voor het eerst aan jou laten zien.
 
Even voorstellen
 
Dit is een grote staal van Alkmaar, mijn nieuwe vloer. Een eikenhouten plank van 22 centimeter breed, geschuurd, in de hardwax gezet en afgewerkt met een extra witte olie. Waarom deze? De brede plank, het rustige patroon (mijn huidige vloer heeft heel veel noesten, daarover onderaan deze post meer) en de stoere vergrijsde look. Gemakkelijk te combineren, goed passend bij de lichte en natuurlijke stijl die ik in huis heb, direct klaar voor gebruik en gemakkelijk schoon te houden. Klinkt als de ideale vloer toch? Dat dacht ik dus ook.
 
Grote staal vloer Alkmaar

Een zelfleggende vloer?

Leuk hoor, zo'n nieuwe vloer. Maar helaas zijn we nog niet zover dat 'ie zichzelf legt (wie weet ooit...). Gelukkig was daar Jim Bouwmeester Vloeren: in mijn woonplaats Lelystad en omstreken toch wel hét bedrijf waar je heen gaat voor een nieuwe vloer. Jim is binnen de regio Flevoland exclusief dealer van onder andere Hollandsche Vloeren en was meteen bereid de vloer bij mij thuis te komen leggen. Jim Bouwmeester vloeren is een echt familiebedrijf. Het werd in 1968 opgericht door Jim's ouders (toen nog in een klein winkelpand), waarna hij het in 1997 overnam en er zijn naam aan verbond. De passie voor hout en vloeren zat er toen al flink in, Jim werkt vanaf zijn 16e namelijk al mee in het bedrijf.

 showroom Jim Bouwmeester vloeren

Welcome to the family

De in Lelystad gevestigde showroom van 400 m2 oogt licht, luxe en ruimtelijk. Laat je vooral niet afschrikken door de grandeur van het pand, dat onvervalste familie-gevoel zit er ook nog dik in. Er is altijd tijd voor een kop koffie aan de grote (hoe kan het ook anders) houten tafel in het achterste deel van de zaak. Een soort leefkeuken met geweldige stalen taatsdeuren, waar klanten, personeel en parketteurs allemaal aanschuiven. En denk nu niet dat Jim alleen het gezicht is van de zaak, hij werkt zelf nog net zo hard mee én weet precies wat er speelt in zijn bedrijf. Hij kwam persoonlijk kijken naar de huidige situatie bij mij thuis, had meteen al wat tips en ideeën en gaf me het gevoel dat het leggen van mijn vloer van 'maar' 40 m2 net zo belangrijk is als de enorme projecten die hij ook doet. Ik voel me 'part of the family'. Prettig, want ik vind het best spannend, zo'n nieuwe vloer.

grenen vloer met stoelpoten-seline steba

Mijn verstoorde vloer-relatie

En dan zie je dus waarom ik niet kan wachten op mijn nieuwe aanwinst, wat een verschil! Zoals ik eerder al aangaf is de relatie met mijn huidige vloer een niet zo'n beste. Toen we hier (bijna) 7 jaar geleden kwamen wonen lag deze grenen 'beauty' er al. Een beetje te geel naar mijn smaak, maar toen nog te goed om 'm eruit te halen. Hout is hout, dus we lieten 'm opschuren en met de meest witte lak afwerken. Van dat witte zag je uiteindelijk niets, de geeloranje gloed is altijd gebleven en de hoeveelheid donkere noesten maakt 'm extra onrustig. Daarbij zijn de planken smal (het verschil met de nieuwe is maar liefst 6 cm!) en is grenen een nogal zachte houtsoort, waardoor 'ie na al die jaren al flink onder de putjes en krassen zit. Echt tijd voor een nieuwe dus. Volgende week is het dan zover, dan gaan Jim en zijn team hier aan de slag, waarna ik aan het einde van de dag alweer op mijn nieuwe vloer kan leven. Zo snel kan het gaan!”

Bron: www.selinesteba.com

Volg Seline en haar ‘project vloer’ op haar eigen blog: http://www.selinesteba.com en via Instagram: https://www.instagram.com/selinesteba/ waar ze haar volgers dagelijks trakteert op een nieuwe dosis interieurtips en –inspiratie uit haar eigen huis.