blog_gerrit_van_dijk

Bijzonder Rijksmonument uit 1580!

Kijk mee in dit prachtige Rijksmonument uit 1580 waar de originele houten balken en oude stenen muren bewaard zijn gebleven. Deze authentieke details komen nog meer tot hun recht doordat hier werd gekozen voor een brede witte plankenvloer. De stoere planken van Hollandsche Vloer® ‘Gerrit van Dijk’ zijn dekkend wit behandeld maar de noesten en nerven zijn nog zichtbaar, wat uitstekend aansluit bij de robuuste materialen in deze bijzondere stadsvilla.

Zoals in deze unieke woning is gekozen om de oorspronkelijke balken en muren te behouden en zelfs in te zetten als eyecatchers, koos de eigenaar ook bewust voor een Hollandsche Vloer® vanwege zijn Cradle to Cradle™ zilver certificering. Bij Hollandsche Vloeren® werkt men continu aan innovatie op het gebied van duurzaamheid, productie, efficiëntie en milieu. Cradle to Cradle Certified ™ is de ultieme vorm van duurzaamheid en staat voor afval is voedsel. Dit betekent dat de grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van Hollandsche Vloeren®, volledig kunnen worden gerecycled zonder waarde te verliezen.

Hollandsche Vloeren® is op vijf punten beoordeeld, namelijk:

1. Samenstelling van de materialen
2. Mogelijkheden tot hergebruik
3. Gebruik van hernieuwbare energie
4. Duurzaam Waterbeheer
5. Sociale rechtvaardigheid

Hollandsche Vloeren® wordt op alle criteria goed beoordeeld en is daarmee één van de weinige houtproducenten ter wereld die dit certificaat mogen dragen.

Wat is een circulaire economie?

Er is een duidelijk verband tussen Cradle to Cradle™ en een circulaire economie. Een circulaire economie is een economisch systeem waarin waarde behouden blijft of ontstaat door producten en grondstoffen te hergebruiken en zo min mogelijk grondstoffen te verliezen. Het is een systeem dat vele kansen biedt en niet kan worden genegeerd.

Kwaliteit is van levensbelang bij een product dat Cradle to Cradle™ is gecertificeerd. Dit wordt bij Hollandsche Vloeren® gewaarborgd door jaarlijkse controles door externe bureaus. Op deze manier garanderen zij de allerhoogste kwaliteit.

Terug naar overzicht
Scroll to top